Thaigryta med kyckling, ananas och mynta

En underbar, mustig thaigryta med kyckling, ananas och mynta som går snabbt att tillreda. Låt alla ingredienser puttra ihop innan du serverar grytan, beströdd med hackad, färsk mynta, och nykokt jasminris.

Gör så här

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken.

Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut.

Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och hönsbuljong. Låt det koka sakta i 7-8 minuter.

Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter. Strö över hackad mynta.

Servera thaigrytan med jasminris och isbergssallad.

Ingredienser
2 vitlöksklyftor
500 g kycklinglårfilé
1/2 purjolök
1 msk rapsolja
2 – 3 tsk röd curry
1/2 burk konserverad ananas i bitar (à 567 g)
400 ml lättkokosmjölk
1 dl ananasspad
3 limeblad
1 hönsbuljongtärning
150 g sugarsnaps färska eller frysta
2 msk hackad färsk mynta